Press "Enter" to skip to content

Mascara – hur, sorter, märken, pris, bästa sätt att använda det på, syfte, fint till mascara, miljö, djurtester

Mascara

Även om äkta skönhet kommer från insidan, så tycker de flesta om att piffa till sig ibland – både till vardags och till fest. En av de absolut mest populära produkterna som används i det syftet är mascara.

Mascara är en sminkprodukt som består av två delar. Produkten är ofta cylinderformad, och tvådelad. Den ena delen är korken, som det sitter fast en borste i och den andra är behållaren, där själva mascarakrämen finns. Mascara fanns från början i endast svart färg, men idag finns det i dels brunt för en mer naturlig look samt i kulörer som lila och blått, något som kan vara populärt till fest.

Som med så många andra skönhetsprodukter finns det en hel mascaradjungel. För att hitta i den, kan det vara bra att först bestämma sig vilken färg man önskar på sina fransar, om längd eller volym är det som man främst är ute efter samt vilken prisklass som känns lämplig. De flesta märken som det går att välja mellan, har olika mascaror beroende på önskemål, så prisklassen är ofta det som avgör. En hyfsat bra mascara, från ett av de stora sminkföretagen såsom Maybelline New York, Loreal Paris eller Max Factor brukar ligga på runt hundra kronor.

Även stora modehus har ofta sminkkollektioner, och bland dem så är mascaran dyrare. En mascara där kan kosta upp till fyra gånger så mycket. Det kan också vara bra att veta att det idag finns mascara som är anpassad till känsliga ögon.

Då det idag är så pass populärt med långa, mörka ögonfransar, så har branschen blivit stor. Tack vare det så går det att hitta både permanent ögonfransfärg på salong och för eget bruk. För den som vill ha långa ögonfransar jämt går det också att göra ögonfransförlängning, för en lite högre summa.

De flesta som använder mascara, använder dock den gamla hederliga varianten. Den används genom att man doppar borsten i krämen, för att sedan applicera krämen på ögonfransarna med borsten. Vissa väljer att måla mascara på både över- och underfransarna, medan andra nöjer sig med bara de översta. När man har gjort det har man skapat en dramatisk look, med långa, voluminösa ögonfransar.

Slutligen kan man konstatera att det är mycket som man bör ha i åtanke vad gäller både mascaraval och användning. Det är inte alltid lätt att orientera sig bland de olika produkterna – men som man brukar säga: träning ger färdighet!

Privacy Policy