Press "Enter" to skip to content

Tre tips för att ge ut din egen bok

När du ska ge ut din egen bok finns det en rad saker att tänka på, det är mycket som man måste ha koll på. Dock gäller det att prioritera och fokusera på det viktigaste, det är det enda sättet som du kommer att klara av att behålla kontrollen på utan att sticka iväg för mycket på olika sidospår. Här följer tre tips för dig som ska ge ut din egen bok:

1) Arbeta om texten flera gånger
Oavsett hur bra din text är kan den alltid bli bättre. Se till att lägga ner mycket tid på att efterarbeta din text, till exempel genom att anlita en professionell korrekturläsare eller beställa ett lektörsutlåtande. På så sätt kan du enkelt och snabbt fullända din bok, något som är ett måste i den hårda konkurrensen som råder.

2) Använd dina vänner
Använd dig av dina vänner, till exempel kan du be om att de läser din bok och kommer med förslag till förbättringar. Om du har ett utkast till omslagsdesign, be gärna om råd och kolla hur allting funkar. På så sätt kan du få bra gratisfeedback.

3) Tryck gärna en större upplaga direkt
Om du har råd kan du gott trycka upp en större upplaga av din bok direkt. Då kommer du nämligen få ett mycket lägre styckpris per bok än om du trycker en mindre. Trycker du 500 exemplar kostar det mycket mindre per bok än om du trycker 100. Om du har möjlighet att lagerhålla är det alltså oftast bättre att trycka fler böcker än färre!

Privacy Policy