Press "Enter" to skip to content

Välj rätt väska för resan

Vilken väska som all packning ska packas i beror främst på var man ska åka och hur länge man har planerat att vara borta. Har man mycket packning är de stora resväskorna det enda rätta alternativet men när packningen ryms i en mindre väska finns flera olika väskor att välja mellan. Alla med sina olika fördelar.

Kabinväskan har ett namn som avslöjar att den är tillverkad för att kunna tas med in i kabinen på ett flygplan. Alla flygbolag har maximala mått på handbagaget och kabinväskorna är tillverkade just för att passa in på dessa. Nu skiljer sig visserligen bolagen åt i måtten men det är inte många centimeter mellan dem. Exempelvis hade SAS maximala måtten 55*40*23 cm medan RyanAir hade 55*40*20 cm (Sommaren 2014).

Fördelen med en kabinväska är alltså att man får med sig relativt mycket och att man kan ta in den i kabinen eftersom den räknas som handbagage. Däremot är det inte bara måtten man måste ha koll på utan även vikten. Även gränsen för detta skiljer sig mellan de olika flygbolagen.

Har man enbart en dator med sig är datorväskan det självklara alternativet. Dessa är konstruerade för att skydda datorn så mycket som möjligt samtidigt som de små facken som väskan har kan rymma en del papper eller sladdar. Ett alternativ mot att ha både datorväska och kabinväska är att köpa en modell som innefattar de bägge. Det finns nämligen kabinväskor med ett speciellt laptopfack. På så vis får man med sig mycket packning och datorn på samma gång som handbagage.

Ett ytterligare alternativ är att ta en ryggsäck och ha packningen i. Det passar perfekt för de som är på språng och vill ta sig snabbt från ett ställe till ett annat. Det går betydligt snabbare att springa med en ryggsäck än någon annan väska i samma storlek. Vill man röra sig snabbt ska man se till att ha en modell med spännen över mage och bröst vilket gör att den sitter betydligt tajtare mot kroppen. Det i sin tur underlättar löpturerna.

Att enbart har med sig en portfölj som bagage är även det ett sätt att få med sig allt som handbagage. Den är stilren men knappast så praktisk om man vill ha med sig mer än bara en bunt med papper.

Privacy Policy